Biografie

Na 9 jaar aan topsport te hebben gedaan, heeft Margriet de Schutter haar carrière als shorttrackster in maart 2010 (na de Olympische Spelen in Vancouver) beëindigd. Om een zwart gat te voorkomen, pakte ze het laatste jaar van haar studie Internationale Communicatie weer op en besloot ze de specialisatie ‘Mediastiek’ aan de Hanzehogeschool te volgen. Al snel ontdekte ze hier haar liefde voor het maken van documentaires en besloot ze om hierin af te studeren.

Op het moment dat ze stopte met haar topsportcarrière heeft ze ervaren dat er qua nazorg voor topsporters die stoppen, nog veel te winnen valt. Dit bracht haar op het idee om hierover een documentaire te maken. Met het schrijven van het scenario voor dit idee, won ze tijdens het Noordelijk Film Festival in november 2010 de Scenarioprijs, onder leiding van documentairemaker Thom Verheul. De jury stelde alleen één voorwaarde: de documentaire moest over haarzelf gaan. Als winnaar van de scenarioprijs mocht ze in samenwerking met een professioneel productieteam van Omrop Fryslân (waaronder Thom Verheul als supervisor & eindredacteur en Ismael Lotz als cameraman) de documentaire “Diepgaan voor Vancouver” in productie brengen voor uitzending op Nederland 2, in zendtijd van Fryslân DOK en Omrop Fryslân.

.

In 2012 heeft ze haar bedrijf Crossover Media opgericht. Hiermee heeft ze de ondersteunende website Extopsporter.nl gebouwd en waarmee Margriet haar persoonlijke passie volgt voor TV maken, waarin ze de inhoud in wil. Haar motto: door kwetsbaarheden te durven tonen, juist enorm krachtig!
Naar aanleiding van de documentaire en de website werd Margriet in 2012 benaderd door uitgeverij Prometheus om een boek te schrijven, waarvan het resultaat ‘Stoppen & Doorgaan‘ in maart 2013 is uitgebracht.

Daarnaast is ze nog steeds nauw betrokken bij de sport en helpt ze bedrijven en organisaties om te gaan met (grote) veranderingen en tegenslagen in het leven. Dit doet ze d.m.v. het geven van lezingen, workshops of het aanbieden van een individueel traject. Daarnaast houdt ze zich bezig met media- en journalistieke werkzaamheden alsmede modellenwerk.