2e Prijs in Milaan

MILAAN, 9 december 2012 – De Groningse ex-topschaatser Margriet de Schutter (26) heeft zondagavond in Milaan op het internationaal filmfestival voor films over sport (FICTS) een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. De Schutter maakte een openhartige film over haar internationale shorttrack carrière “Diepgaan voor Vancouver”. De film maakte een grote indruk op de jury. Margriet ontving de 2e prijs in de categorie “Olympic Spirit – Olympic Values”.
 

 
In Milaan draaiden de beste films die het afgelopen jaar op 14 festivals overal ter wereld uitblonken. De documentaire van Margriet de Schutter was direct doorgedrongen tot de finale. De film werd voor Omrop Fryslân geproduceerd door Thom Verheul, momenteel intendant van het Groninger Forum. De Groninger Ismaël Lotz deed het camerawerk.
 
Het evenement in Milaan is het belangrijkste filmfestival in de wereld voor films en televisie op het gebied van sport. Er waren meer dan duizend inzendingen uit 113 landen. Margriet de Schutter: “De top van de internationale sportwereld heeft nu mijn boodschap gehoord. Ik wil met deze film aandacht vragen voor een betere nazorg voor topsporters.”
 
Onderdeel van de film is de succesvolle website www.extopsporter.nl die Margriet de Schutter heeft opgezet. Daarop geeft zij uitvoerig informatie voor topsporters over de periode na hun carrière.
 

Bron: Nieuwsreportage OOG tv